BOR – Povodom završetka izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski primio je projekt-menadžera „Ototeka“ Tonija Korkana sa saradnicima Aronom Vardom i Endijem Mustafom. Menadžerski tim, zadužen za projektovanje i izgradnju nove fleš smelting topioničke peći, posle završenog posla napušta RTB Bor, zadovoljni onim što su postigli.
„Završili smo strateški ekonomski i ekološki objekat države Srbije. Imaćemo veći profit i veće učešće RTB-a u bruto društvenom proizvodu Republike, ali i čisto nebo nad Borom i okolinom. To je bio cilj Vlade i menadžmenta RTB-a i, evo, uspeli smo. Dobro smo sarađivali i zahvaljujem se menadžerima „Ototeka“ koji su za tri i po godine okončali ovako veliko delo“ – rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.
„Ostavljamo vam dobru investiciju, najnovije i najmodernije postrojenje sa željom da sto godina dobro služi RTB-u. Bilo nam je zadovoljstvo raditi sa vama. Odlazimo zadovoljni u ime „Ototeka“, ali i lično jer znamo da smo izgradili nešto što će doprineti i ovoj kompaniji i Srbiji. Na žalost, ostavljamo i veliki broj prijatelja, ali takva prijateljstva obično traju dugo godina“ – rekao je, u svoje i ime svojih saradnika Arona Varda i Endija Mustafe, projekt-menadžer „Ototeka“ Toni Korkan.
Finski stručnjaci ističu da je kritični element na svim projektima odnos koji inženjer uspostavlja sa vlasnikom, što uvek doprinosi razlici između uspešnog i neuspešnog projekta. Odlična saradnja sa RTB-om Bor najviše je doprinela uspešnom završetku posla, naglašava Toni Korkan.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2mr4pa“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.