Na 11. sednici SO Bor 30 predloga odluka

BOR – Od 30 predloga odluka koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Bor na sednici zakazanoj za 16. april, najznačajnija su imenovanja vršioca dužnosti direktora u tri javna preduzeća. Za ovu funkciju u Javno komunalnom preduzeću Toplana predložen je Darko Milićević, u Vodovodu Zoran Marković, a u Bogovini Dušica Janjić.
Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o uplati dela neto dobiti javnih preduzeća i privrednog društva u budžet Opštine Bor, kojim se predviđa da javna preduzeća koja su po završnom računu za 2014. godinu ostvarila dobit najmanje polovinu uplate u opštinski budžet do kraja novembra.
Na dnevnom redu naći će se i predlozi odluka o Programu uređenja građevinskog zemljišta i održavanju komunalne infrastrukture, kojima je predviđeno da u 2015. godini za kapitalne investicije, pripremu, održavanje i opremanje građevinskog zemljišta, bude izdvojeno 300 miliona dinara. Najznačajnije planirane kapitalne investicije su izgradnja saobraćajnog mosta u Slatini, rekonstrukcija i uređenje novog Zlotskog puta i ulice „Nikole Kopernika“.
Jedan od predloga je i odluka o kontroli populacije pasa i mačaka lutalica prema kojoj bi postojeće prihvatilište u JKP „Treći oktobar“ trebalo da se proširi, kako bi moglo bezbedno da prihvati veći broj napuštenih životinja.
Na dnevnom redu su, između ostalog, i predlozi odluka o stipendiranju studenata, kojom se predviđa da pravo na stipendiju imaju studenti čiji je prosek veći od osam i po i o priznanjima Opštine Bor, prema kome će se nagrada koju dodeljuje opština zvati Oktobarska nagrada, a ne Đurđevdanska kao do sada, s obzirom na to da je od ove godine dan opštine više nije šesti maj, odnosno Đurđevdan, već treći oktobar, kako je bilo do pre desetak godina.
Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 11. sednicu Skupštine opštine Bor.

 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2mr4kv“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *