Godinu dana posle prvog slučaja korone u Majdanpeku

MAJDANPEK – Prvi slučaj korona virusa  u opštini Majdanpek  potvrđen je pre godinu dana, 14. aprila 2020. godine. Od tog datuma Kovid 19 registrovan je kod  blizu 1.200 stanovnika. Trenutnu epidemiološku situaciju doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku ocenjuje kao nešto bolju u odnosu na mart i  početak aprila, ali i dalje nestabilnu.

Sve je više mladih ljudi inficiranih koronom, a svakodnevno se iz opštine Majdanpek put tercijarnih ustanova uputi po nekoliko pacijenata sa težom kliničkom slikom. S obzirom da je vakcina za sada jedini lek u borbi protiv epidemije pozivam i apelujem na sve žitelje opštine Majdanpek, koji se još uvek nisu vakcinisali, da to učine, jer vakcina ima dovoljno, a mogu se primiti bez zakazivanja“, naglašava  dr Fudulović.

Do sada je prvu dozu cepiva protiv Kovida primilo pet, od  ukupno 13,5  hiljada punoletnih građana opštine Majdanpek. Mobilne vakcinalne ekipe do sad su obavile imunizaciju žitelja Miroča, Kopane Glavice, Boljetina i Golubinja, a ovih dana, nakon dobijanja spiskova zainteresovanih, vakcinacija će  početi i u selima  Gornje Reke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *