Godišnjica rada Doma omladine u Boru

BOR – Dom omladine u Boru obeležio je prvu godinu postojanja i rada. Nakon izborne skupštine na kojoj je za predsednika izabrana Marija Perić i odabrano šest tim lidera, godišnjica rada obeležena je i prigodnim programom na kom su osim godišnjih rezultata predstavljene i buduće aktivnosti.

Od osnivanja samog udruženja mnogo toga se promenilo i možemo da kažemo da veliki broj mladih koristi programe koje Dom omladine pruža a prilagođeni su mladima. Pre samog osnivanja Doma omladine naš cilj je bio prostorije Doma mogu da koriste sva lokalna udruženja, a tako je i danas. Svako udruženje  može da koristi naše prostorije za aktivnosti kojima se bavi. U prostorijama Doma omladine održava se ingliš klab, karaoka i filmsko veče, radi dramska sekcija. Mladi muzičari koriste i muzičku sobu, a od nedavno i binu ispred Doma omladine. Dom omladine nastavlja da radi punom parom sa našim aktivistima i novom upravom i nadam se da će se još veći broj mladih pridružiti u aktivnostima koje ćemo realizovati u budućnosti“, istakla je Marija Perić, predsednik Doma omladine Bor.

Zahvaljujući borskoj omladini okupljenoj oko zajedničke ideje, pomoći građana koji su sa 5500 potpisa podržali inicijativu i lokalnoj samoupravi koja je sredstvima iz budžeta finansirala adaptaciju prostora, oronula zgrada bivšeg TS-a postala je lepo uređeni Dom omladine, koji danas za svoje aktivnosti koriste članovi i volonteri 17 omladinskih organizacija. Za samo godinu dana realizovano je 120 konkretnih akcija i više od 20 različitih programa.

Drago mi je sa ove pozicije gradskog većnika za omladinu i kao jedan od inicijatora mogu da podržim sve ovo.  Do sada je kroz Dom omladine prošlo 1600 mladih za prvih godinu dana. Računajući da Bor ima 8000 dece i mladih uzrasta od godinu dana do 30 godina, to je ogroman broj mladih koji su prošli ili koristili programe, bili volonter, učesnik ili korisnik nekog programa. U planu je osnivanje kluba čitalaca, kako bismo mogli da omogućimo mladima razmenu knjiga, čitanje i učenje. U planu je i osnivanje haba za mlade kako bi mogli da razvijaju svoje preduzetničke veštine“, istakao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća za omladinu u Boru.

Izbornoj skupštini i programu obeležavanja prve godišnjice rada borskog Doma omladine prisustvovalo je više od 200 mladih iz Bora i drugih gradova Srbije, ali i gosti iz Kine.

Godišnjica rada Doma omladine u Boru, 17.april 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *