Grad Bor će omogućiti besplatnu sterilizaciju, čipovanje i vakcinaciju vlasničkih pasa

0

BOR – Grad Bor će u narednom periodu doneti odluku o izdvajanju sredstava iz lokalnog budžeta kako bi se vlasnicima pasa u Boru omogućilo besplatno čipovanje, vakcinacija i sterilizacija pasa. Takođe biće pokrenut projekat izrade potpune baze podataka u koju bi bili uneti svi psi koji imaju vlasnike u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

Ovo je između ostalog rečeno na sastanku predstavnika lokalne samouprave, ZOO službe Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“, Veterinarske stanice, komunalne inspekcije i Udruženja za zaštitu životinja, čiji je cilj bio nalaženje najboljeg načina za maksimalno smanjenje broja napuštenih pasa u Boru.

Neodgovorno ponašanje pojedinih vlasnika je jedan od najvećih problema, jer pse čuvaju neko vreme, a zatim ih puštaju, a da ih prethodno nisu sterilisali, što je obaveza vlasnika. Takođe, potrebno je povećanje broja mesta za smeštaj napuštenih pasa nakon strerilizacije u Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“, kako bi se povećao broj ovih zahvata, rečeno je na sastanku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *