Grad Bor pomaže višečlanim porodicama u Boru

Grad Bor se kroz različite mere socijalne zaštite brine o svojim sugrađanima, naročito kada su u pitanju višečlane porodice čija je egzistencija ugrožena. Kroz socijalna davanja, narodnu kuhinju, jednokratne novčane pomoći i brige o školovanju dece poput stipendiranja učenika, besplatnih udžbenika ili užine za svako treće dete u porodici,  lokalna samouprava zajedno sa Centrom za socijalni rad, pomaže porodicama sa više dece, kakva je upravo i  porodice Kurteši.

BOR – Zahvaljujući republičkim i lokalnim merama socijalne pomoći, višečlana porodica Kurteši, uredila je svoj život i uspešno školuje četvoro dece. Prema rečima Sonje Kurteši, najveću pomoć su dobili pre pet godina od Komesarijata u vidu seoskog domaćinstva u borskom selu Šarbanovac gde i danas pristojno živi sa mužem i decom.

Mnogo im znači i socijalna pomoć koju redovno dobijaju, kao i dečiji dodatak. Ova šestočlana porodica  redovno dobija i pakete hrane, kao i popust  prilikom plaćanja računa za struju. Deca se uspešno školuju, dvoje su osnovci, a dvoje srednjoškolci  i imaju planove za dalje obrazovanje.

Grad Bor se kroz različite mere socijalne zaštite brine o svojim sugrađanima, naročito kada su u pitanju višečlane porodice, a usluge Centra za socijalni rad su na raspolaganju svima koji trebaju bilo koju vrstu pomoći, upravo poput porodice Kurteši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.