Pomoć Grada samohranoj majci petoro dece

Do nedavno je život samohrane majke iz Bora Elide Demiri, bio  izuzetno težak. Ova hrabra žena i veliki borac, majka je petoro dece, koju sama čuva i školuje. Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave u Boru i Centra za socijalni rad, njihov život je poboljšan, a veliki deo problema rešen. Elida je dobila privremeni smeštaj, kao i više vrsta socijalne pomoći.

BOR – Samohrana majka Elida Demiri bila je na rubu egzistencije i bez krova nad glavom, ali je zahvaljujući pomoći Grada Bora i Centra za socijalni rad, privremeno zbrinuta i materijalno obezbeđena. Elida je majka petoro dece, a nakon razvoda, nije imala gde da se smesti sa decom. Grad Bor joj je obezbedio nužni smeštaj. Osim toga redovno dobija pakete hrane kao jednu vrstu pomoći, i dečiji dodatak.

Deca su školskog uzrasta, a jedno od dece zbog izvesnih zdravstvenih smetnji, koristi i uslugu ličnog pratioca, što mnogo znači ovoj samohranoj majci koja vodi brigu o još četvoro dece. Besplatni udžbenici koje deca dobijaju od lokalne samouprave, skinuli su veliki teret sa kućnog budžeta, jer je i pored alimentacije koju dobija od bivšeg supruga, svaka novčana pomoć dobrodošla.  U više navrata, Centar za socijalni rad izlazio je u susret ovoj  samohranoj majci dodelom jednokratne novčane pomoći.

Jednokratna novčana pomoć od 15 hiljada dinara koju Grad Bor dodeljuje svim porodicama u Boru, takođe će im biti od velike pomoći, naglašava Elida Demiri i zahvaljuje se lokalnoj samoupravi i službenicima Centra za socijalni rad na razumevanju i podršci.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.