Grad Bor pomogao unapređenje usluga Patronažne službe u Boru

Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja u Boru, zahvaljujući merama populacione politike Grada Bora, unapredila je svoj rad, proširila delokrug usluga i pobiljšala uslove zaposlenima. U 2022. godini lokalna samouprava je ovoj zdravstvenoj službi iz budžeta opredelila milion i 700 hiljada dinara, a tokom 2023. dva miliona i 200 hiljada dinara.

BOR – Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave u Boru i projektu „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, Polivalentna patronažna služba borskog Doma zdravlja uspela je da unapredi kvalitet usluge. Služba je bokje opremljena,  patronažne sestre dodatno edukovane a vozni park bogatiji za novo vozilo.

Konkretno, poboljšana je realizacija patronažnih poseta, a takođe i edukacija trudnica i porodilja kroz Školu roditeljstva i Roditeljski kutak. U 2022. godini Patronažna služba dobila je pomoć Grada Bora u iznosu od milioni 700 hiljada dinara, a 2023. godine taj iznos je dva miliona i 200 hiljada dinara, a osim finansijski, lokalna samouprava je pomogla da vozni park ove služe čiji se posao odvija i na terenu tokom cele godine i pokriva obilazak novorođenčadi na teritoriji grada i borskih sela, bude bogatiji i sada ima tri vozila. Služba je opremljena i najsavremenijom informacionom tehnologijom“, kaže Snežana Milutinović, glavna sestra Polivalntne patronažne službe Doma zdravlja Bor.

Projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ čiji je nosilac Grad Bor, a u čijoj realizaciji je učestvovala i Patronažna služba, takođe je doneo mnogo benefita.

Kroz projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ čiji je nosilac Grad Bor, a pokrovitelji Vlada Republike Srbije, UNICEF i Lego fondacija, uspostavljena je multisektorska saradnja između Centra za socijalni rad, Patronažne službe i PU „Bambi“ u Boru, organizovane su obuke i treninzi za sticanje novih kompetencija i veština u pružanju usluga. Od UNICEFA  smo dobili različitu opremu, a očekujemo još vrednih poklona koji će takođe unaprediti naš rad i oplemeniti prostor za roditelje“, dodala je Milutinović.

Grad Bor će i u buduće, kroz projekte i mere populacione politike, pomagati rad ove službe. Uz pomoć lokalne samouprave i angažovanje i trud koji ulažu patronažne sestre, budući roditelji imaće veliku pomoć u vidu edukacije i kvalitetne pripreme za roditeljstvo, naglasila je Snežana Milutinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.