Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić o protestu protiv zagađenja

0

BOR – „Pojedine političke organizacije nevešto koriste dešavanja u Boru da bi podigle svoj politički rejting. Na protestnom skupu ispred direkcije kompanije Ziđin Koper Bor bilo je najmanje Borana, a znatno više ljudi iz drugih gradova, pre svega iz Beograda i Zaječara. Očigledno je da namera organizatora nije bila da se usprotive zagađenju, već nešto sasvim drugo“, naglasio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, a povodom protesnog skupa koji je organizovan ispred direkcije kineske kompanije Ziđin.

 „Mi smo jedini na vreme rekli da postoji određeni problem sa aerozagađenjem. Mi smo formirali Radnu grupu koja na zakonski i legitiman način razgovara i sa Ziđinom, i sa meštanima. U tu priču smo uključili i nevladine organizacije i sve koji bi trebalo da budu uključeni u rešavanje problema aerozagađenja u gradu. Da donosimo planove i menjamo stvari onako kako bi trebalo. I Bor će biti bolji i čistiji i radimo na tome zajedno mi kao grad iz našeg ugla, Vlada Republike Srbije i Ziđin“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kada je reč o problemu zagađenja u Boru, on je evidentan, ali je isto tako evidetno da će se taj problem rešavati vrlo ozbiljno i temeljno, pre svega kada je reč o rukovodstvu grada, a potom i u kompaniji Ziđin u kojoj, slobodno mogu reći, pripremaju velike projekte i ozbiljno gledaju na Bor i na investicije u gradu u ekologiji, u ekonomiji i oblasti socijalne zaštite“, istakao je, između ostalog gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, na konferenciji za medije u Boru.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *