Grad Bor obeležio slavu Đurđic

BOR- Grad Bor je na prigodan način i ove godine obeležio krsnu slavu Đurđic. U zgradi Gradske uprave, a u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova, sveštenstva i ostalih zvanica, protonamesnik Radoje Mijović, starešina borskog hrama, presekao je kolač i poželeo svima srećnu slavu. Preneo je pozdrave i blagoslove vladike timočkog Ilariona poželevši svima uspeh u radu i u dobročinstvu za dobrobit naroda.

Sveti Georgije treba da nam bude uzor. Ne možemo mi danas trpjeti muke za Hrista, kao što je to pretrpjeo Sveti Georgije, jer se to danas od nas ne traži. Mi trebamo biti dobri ljudi, čestiti, da se molimo Bogu, da se trudimo na onome djelu na koje nas je Bog postavio „, rekao je protonamesnik Radoje Mijović.

Čestitke vernicima, koji obeležavaju slavu Đurđic, uputio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i poželeo im dobro zdravlje i da ovaj dan provedu u krugu porodice, u ljubavi, sreći, u razumevanju i poštovanju.

Vremena su uvek teška, ali su takođe i laka. Sve zavisi od toga kako ih shvatamo i kroz šta prolazimo. Mislim da mi danas u Boru imamo jednu veliku odgovornost i veliku brigu da brinemo jedni o drugima, da se okrenemo jedni ka drugima, da se volimo i poštujemo. Da zajedničkim snagama gradimo grad u kojem živimo, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Povodom Đurđica, u hramu Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca u Boru, služena je sveta arhijerejska liturgija u prisustvu mnogih vernika i predstavnika Grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.