Gradsko veće: Budžet u Boru 8,9 milijardi dinara

0

Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na sednici koja je zakazana za petak, 5. jul o ukupno 27 predloga odluka. Gradsko veće u Boru je na prethodnoj sednici usvojilo 13, a na jučerašnjoj još 14 predloga, od kojih je najvažnija odluka o rebalansu gradskog budžeta.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 93. sednici 14 predloga odluka koje će se naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora. Po završetku javne rasprave usvojen je predlog rebalansa gradskog budžeta. U toku javne rasprave stiglo je 45 predloga izmena, od kojih su 36 prihvaćena i ušla u budžet. Najveća povećanja predviđena su za komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu. Između ostalog, za izgradnju vodovoda predviđeno je više od 130 miliona dinara, nešto manje od 200 miliona predviđeno je za povećanje subvencija komunalnim preduzećima, a značajna sredstva predviđana su i za uređenje dečijih igrališta, nabavku medicinske opreme, izgradnju stambenih prostora, linijski saobraćaj i izradu projektne dokumentacije. Predviđeno je i izdvajanje od 55 miliona dinara za solidarnu pomoć zaposlenima i javnom sektoru.

„Prema Nacrtu izmena budžeta, on se uvećava za milijardu i 100 miliona dinara, odnosno za 14,22 odsto i iznosi 8 milijardi 912 miliona dinara. Većina predloga koji su stigli tokom javne rasprave su prihvaćeni i ušli su u budžet, a najveća povećanja predviđena su za komunalne delatnosti, saobraćajnu i vodovodnu infrastrukturu“, kaže Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije Gradske uprave Bor.

Usvojeni su i predlozi izmena programa poslovanja i korišćenja subvencija za pojedina borska javna i javno komunalna preduzeća kojima je, između ostalog, predviđeno povećanje subvencija borskoj toplani za iznos od 185 miliona dinara, od kojih je 145 namenjeno isplati dugovanja za ugalj, a 40 za kredit KFV banke. Povećane su i subvencije za Bogovinu za 7 miliona dinara i 4.5 miliona za ZOO vrt.

O usvojenim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na sednici koja je zakazana za 5. jul.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *