U Majdanpeku skuplje daljinsko grejanje i vodosnabdevanje

0

Zbog niske cene daljinskog grejanja, koja ne može da pokrije troškove proizvodnje i isporuke toplotne energije, Opština Majdanpek, kao osnivač, prihvatila je zahtev toplane za povećanjem cena ove usluge za 30 odsto. Takođe, majdanpečkom „Vodovodu“ i donjomilanovačkom JKP odobreni su zahtevi za povećanje cena usluga vode za piće, kanalizacije i iznošenja smeća.

MAJDANPEK – Opština Majdanpek dala je saglasnost na povećanje cena usluga daljinskog grejanja u Majdanpeku za 30 odsto i poskupljenje vode za piće, usluge odvoda otpadnih voda i iznošenja smeća, za deset procenata.

Dvadesetčetvoročasovno daljinsko grejanje u Majdanpeku je najjeftinije u okruženju i trenutna cena ne može da pokrije troškove isporuke toplotne energije, zbog čega smo prihvatili zahtev JKP „Majdanpek“ za korekcijom cene. Grejanje je izuzetno dobro i sa novim cenovnikom ono će i dalje biti jedno od jeftinjih„, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine, najpre na sednici Opštinskog veća, a potom i na zasedanju lokalnog parlamenta, obrazlažući razloge donošenja ovakve odluke.

Osim majdanpečke toplane i „Vodovoda“, zahtev za korigovanje cenovnika, odnosno povećanje cena usluga, lokalnoj samoupravi, kao osnivaču, uputilo je i Javno komunalno preduzeće „Donji Milanovac“ za koji je, takođe, data saglasnost.

Opštinskom odlukom utvrđene su i takse za odvoženje kabastog otpada, za šta će ubuduće tarifa za stambene kuće iznositi 150 dinara, za stanove stotinu, a za pravna lica 300 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *