Gradsko veće o isplati državne pomoći srednjoškolcima u Boru

0

Prema odlukama Gradskog veća u Boru, koje su usvojene na današnjoj sednici, srednjoškolci u Boru moći će da se prijave za jednokratnu finansijsku pomoć. Usvojena je i odluka o izmeni Rešenja o sredstvima planiranim za izgradnju evropskog obdaništa, kojom su ona prebačena za narednu godinu.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 74 sednici dve odluke o kojima se neće izjašnjavati odbornici Skupštine grada Bora.

Usvojena je odluka o dodeli jednokratne pomoći od 10 hiljada dinara učenicima srednjih škola u Boru. Pravo na ovu pomoć ima 1285 učenika srednjih škola u Boru, a ostvarivaće se popunjavanjem obrazaca u školama. Sredstva su prema republičkoj odluci obezbeđena iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i biće po završetku prijava uplaćena u gradski budžet iz koga će se vršiti isplata.

Osvojena je i odluka o prenosu sredstava predviđenih za izgradnju novog obdaništa u Novom gradskom centru za sledeću godinu, kako bi se završila kompletna procedura. Očekuje se da sledeće godine, posle uklanjanja tehničkih problema, počne da radi i obdanište u Zlotu u kome će biti mesta za 120 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *