„Grejanje u Boru bez većih zastoja“ – tvrde nadležni

0

Ovogodišnja grejna sezona u Boru funkcioniše bez većih zastoja. Korisnici ostaju privremeno bez grejanja zbog pucanja dotrajale vrelovodne mreže, a kvarovi se brzo otklanjaju. Generalno, prelazak na novi energent i postavljanje novih kotlova već daju dobar rezultat ističe vršilac dužnosti direktora JKP „Toplana“ Bor Igor Janković.

BOR – Grejna sezona u Boru za sada funkcioniše bez većih problema. Dešavaju se manji kvarovi na distributivnoj mreži koji se otklanjaju u najkraćem mogućem roku. Snabdevanje gasom se realizuje predviđenom dinamikom, a potrošnja varira u skladu sa spoljnom temperaturom. Najznačajniji zadatak za nadležne u JKP „Toplana“ je da se u narednom periodu, osim izgradnje nove „Toplane“ zameni dotrajala vrelovodna mreže u gradu, kaže v.d. direktora ovog preduzeća Igor Janković i najavljuje zamenu 3o km cevi i sedamdesetak podstanica u 2024.godini.

U toku je izrada projekta za izgradnju nove „Toplane“.  Deo opreme sa sadašnje biće premešten na novu lokaciju, biće nabavljen novi kotao od 40 megavata i postavljena nova instalacija za prenos toplote od kotlova ka gradu. Nova Toplana bi, prema obećanjima nadležnih u ovom komunalnom preduzeću  trebalo da počne da radi od naredne grejne sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *