Grejanje je očekivano dobro, tvrde u borskoj „Toplani“

0

Od ove grejne sezone Borani se u potpunosti greju na gas za koji se kaže da je isplatljiviji energent u odnosu na ugalj koji se koristio decenijama, a i zagađenje okoline je znatno manje. U JKP „Toplana“ u Boru su zadovoljni početkom sezone, a sporadični problemi koje građani imaju su, kako ističu, u većini slučajeva rezultat zastoja i kvarova na instalaciji zgrade ili u stambenom prostoru.

BOR – Na osnovu polazne temperature i ostalih parametara u kotlovom sistemu, u JKP „Toplana“ grejanje u Boru ocenjuju  dobrim. Novi kotlovi rade kako je predviđeno, automatizovani su i nema nikakvih problema u isporuci toplotne energije ka gradu, kažu nadležni u ovom preduzeću. Oni apeluju na građane kod kojih postoje zastoji u isporuci grejanja da prvo provere instalacije u stambenom prostoru ili mrežu u zgradama, a da nakon toga kontaktiraju zaposlene u „Toplifikaciji“, koji će po prijavi izaći na teren.

Novo postrojenje za proizvodnju toplotne energije u Toplani, sa kotlovima na gas i pretećom opremom koja je obezbeđena i postavljena ove godine, obišao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima. Prema njegovim rečima, završena je javna nabavka za izgradnju nove toplane na drugoj lokaciji. „Deo opreme će biti izmešten iz sadašnjih pogona, a već od naredne godine počeće zamena dotrajale mreže u gradu, gde je za tu namenu izdvojeno 350 miliona dinara“ kazao je on.

Plan je da se zameni više od 30 km dotrajale vrelovodne mreže u gradu. Deo sredstava je iz gradskog budžeta, a deo će biti obezbeđen iz kredita KFV banke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *