Grad Bor nastavlja ulaganje u razvoj populacione politike

Patronažna služba Doma zdravlja u Boru dobiće novo vozilo za rad na terenu, kako bi patronažne sestre nesmetano mogle da organizuje posete porodiljama na teritoriji grada. Osim toga, Grad Bor je sredstvima dobijenim po konkursu Ministarstva za brigu o prodici omogućio i nastavak rada Škole roditeljstva i Kutka za roditelje.

BOR – Kroz različite projekte i programe, Grad Bor razvija populacionu politiku i na taj način pruža podršku porodicama koje planiraju roditeljstvo ili već očekuju prinovu. Po konkursu Ministarstva za brigu o porodici, Grad Bor je dobio 4,3 miliona dinara za kupovinu vozila za potrebe Polivalentne patronažne službe borskog Doma zdravlja i nastavak rada Škole roditeljstva.

Po konkursu Ministarstva za brigu o porodici, Grad Bor je dobio određena sredstva za kupovinu vozila koje će Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja u Boru koristiti za obilazak porodilja i novorođenčadi na terenu. Deo sredstva namenjen je i za edukaciju trudnica, kao nastavak projekta  „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ koji je u finalnoj fazi a pod pokroviteljstvom UNICEF – a i Stalne konferencije gradova i opština. To podrazumeva nastavak uspešnog rada Škole roditeljstva u okviru Patronažne službe, koja obuhvata kompletnu psihofiičku pripremu trudnica za porođaj, kao i Kutka za roditelje gde se kroz praktične radionice stiču veštine neophodne za negu i brigu o novorođenčadi“, kaže Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Inače, Grad Bor je iz lokalnog budžeta izdvojio sredstva za kompletnu rekonstrukciju, odnosno adaptaciju prostorija gde se odvija psihofizička priprema trudnica za porođaj, kao i za uređenje Kutka za roditelje i kupovinu dela neophodne opreme. Donacijom UNICEF-a kupljeni su rekviziti za Školu roditeljstva ali i didaktički materijal i igračke za predškolske ustanove u Boru. Projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, osim psihofizičke pripreme majki za porođaj, pružio je mogućnost i budućim očevima da kroz radionice daju podršku svojim suprugama, ali da se i sami uključe u edukaciju, a na opšte oduševljenje svih aktera ovog projekta, uključio se veliki broj budućih očeva.

Lokalna samouprava će nastaviti da kroz različite projekte ulaže u razvoj populacione politike kako bi pružio podršku budućim roditeljima i najmlađim sugrađanima, kaže Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.