Hapšenja zbog uzgoja indijske konoplje

BOR, KLADOVO – Od početka septembra pripadnici Policijske uprave Bor rasvetlili su nekoliko teških krivičnih dela krađe i proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Samo u dve akcije, zaplenjeno je oko četrdeset kilograma marihune i otkrivena dva zasada u okolini Bora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D. O. rođenog 1989 i B. N. rođenog 1996 godine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je osumnjičene zatekla na njivi u zasadu indijske konoplje, težine 28,28 kilograma u ataru sela u okolini Bora.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.
U još jednoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na seoskom imanju osumnjičenog pronašla zasad indijske konoplje, težine 9,25 kilograma.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađa na štetu RTB Bor, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su U. M. starog 37 godina, A. M. starog 25 i M. M. starog 19 godina. Sumnja se da su oni u noći između 5. i 6. septembra ove godine iz pogona Jama, sa neograđenog platoa, ukrali više metalnih delova za kamione.
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru. 

Još dve krivične prijave podnete su protiv stanovnika Kladova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Sumnja se da je on 15. jula ove godine u jednoj diskoteci u Kladovu pretio četrdsettrogodišnjem muškarcu. 
Po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetčetvorogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.
Sumnja se da je on 23. jula ove godine preko jedne društvene mreže slao preteće poruke muškarcu iz Kladova, kaže se u saopštenju Policijske uprave Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *