Himanitarni turnir u odbojci na pesku „Da naša crkvena zvona i dalje zvone“

0

BOR – Da za humanitarni rad nema pauze i odmora, još jednom su pokazali Udruženje građana „Borci za Bor“ i vlasnik Kafe apartmana Plaža, koji su drugog dana vikenda organizovali turnir u odbojci na pesku na Borskom jezeru.

Organizujemo turnir kako bi prikupili sredstva za našu crkvu Sveti Đorđe u Boru i pomogli eliktrifikaciju crkvenog zvona. Za to je  potrebno oko tri hiljade evra, a mi smo negde na pola te sume, tako da se nadamo da ćemo prikupiti što više sredstava. Pozivan sve Borane da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji i da naša crkvena zvona i dalje zvone“, rekao je Dalibor Jović, predsednik Udruženja građana „Borci za Bor“.

„Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji i pomogli na bilo koji način da održimo ovaj humanitarni turnir za našu crkvu. Ovo je treći turnir po redu koji organizujemo ovde na plaži i verujem da će to preći u jednu lepu tradiciju“, kazao je Milan Ličina, vlasnik Kafe apartmana „Plaža“ na Borskom jezeru.

Turnir je prvobitno bio zakazan za prošli vikend, ali je zbog kiše odložen, pa je ovoga puta vreme išlo na ruku i organizatoru i Boranima koji su spas od vrućina potražili upravo na Borskom jezeru, a mnogi i iskoristili priliku da pokažu humanost.

Borska crkva je veoma zahvalna na ovom humanom činu i neka je blagosloven svako ko je pomogao na bilo koji način ovom događaju“, poručio je protonamesnik Milorad Filipović, zamenik starešine hrama „Sveti Đorđe“ u Boru.

Turnir je dobio i međunarodni karakter, jer se među 24 ekipe našla i ekipa iz Francuske, a njihovi sunarodnici takođe će donirati novac i podržati ovu humanitarnu akciju. Za najbolje ekipe na turniru obezbeđeni su pehari i medalje, lopte i majice, a  svi učesnici od organizatora su dobili zahvalnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *