Hladno vreme usporilo rekonstrukciju majdanpečke toplane

MAJDANPEK – Zbog izuzetno niske temperature poslednjih dana majdanpečka toplana produžila je trajanje grejnog dana, tako da su korisnici daljinskog grejanja imali tople radijatore i tokom noći. Nadležni u ovom preduzeću kažu da će ovakav režim grejanja potrajati do porasta dnevne  temperature, koji meteorolozi najavljuju za sredinu nedelje.

Hladno vreme usporilo je i rekonstrukciju i dogradnju gradske toplane, koja je sa početkom ove grejne sezone trebalo da pređe sa mazuta na novi energent, drvnu sečku. Na žalost, epidemija korone uticala je na tempo dopremanja neophodne opreme, zbog čijeg kašnjenja u isporuci je došlo i do kašnjenja radova“, objašnjava Đorđe Roškić, v.d. direktora JKP za proizvodnju i isporuku toplotne energije „Majdanpek“

Prema njegovim rečima, osim benefita u smislu smanjenja zagađenja vazduha u gradu, nova toplana značiće i 24-oročasovno grejanje, što do sad nije bio slučaj.

Inače, majdanpečka toplana je jedna od prvih deset u Srbiji, obuhvaćenih projektom konverzije na biomasu. To je ujedno i najveća republička investicija u opštini Majdanpek u prošloj godini, čija vrednost premašuje 400 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *