Hotel „Jezero“ i Hotel „Albo“ podržali akciju za razvoj domaćeg turizma

BOR – Ideja Vlade Srbije da podelom vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u zemlji podstakne razvoj domaćeg turizma, doprineće i turističkoj sezoni u Boru. Hotel „Jezero“ na Borskom jezeru i Hotel „Albo“ odazvali su se pozivu Vlade i podržali akciju, a mišljenje menadžemnta je da ovo može biti jedan od načina da turisti obiđu različite domaće destinacije i upoznaju potencijale Srbije.
„Mi smo se odazvali ovoj akciji Vlade i resornog ministarstva i nadamo se da će imati povoljan odziv kod turista i da će se mnogo njih odlučiti za letovanje u Srbiji. Ovo je dobro za poslovanje, ali je zaista dobro i za promociju domaćih destinacija i nadamo se da ćemo ovako podići svest turista o potencijalima Srbije, pa da će tek nakon što otkriju svoju zemlju, putovati i u inostranstvo. Mi smo ove godine proglašeni za top destinaciju u zemlji, poseta je sve veća i veća i nadamo se da će tako biti do kraja leta. Kada govorimo o jesenjoj sezoni, mnogo smo toga već ugovorili, kapaciteti su rezervisani. To je vreme seminara i kongresa, vreme poslovnog turizma na kome baziramo poslovanje van letnje sezone“ – istaklaje za Televiziju Bor Milica Milovanović, upravnik hotela „Jezero“.
Pravo na vaučer u vrednosti od pet hiljada dinara, imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni i ratni vojni invalidi sa primanjima nižim od 60 hiljada dinara. Zainteresovani za ovakvu vrstu državne pomoći moći će da se prijave u poslovnicama „Pošte“ širom Srbije, a prijavljivanje bi trebalo da počne od 1. jula. Građani će dobijene vaučere moći da realizuju najkasnije do kraja novembra ove godine, u ugostiteljskim objektima sa spiska koji će biti objavljen na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2w1vxc“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.