Hronični bolesnici najčešći pacijenti

BOR – Prethodnog vikenda u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Boru zbrinuto je blizu 100 pacijenata. To je, prema rečima lekara, uobičajen broj građana koje pregledaju lekari ove službe tokom vikenda. U vreme vanredne situacije zbrinjavaju se sva akutna i hronična ne zarazna stanja.

Dom zdravlja u Boru se sve vreme trudi od kada je uvedeno vanredno stanje da one stvari koji nemaju veze sa trenutnom epidemiološkom situacijom zbrinjava kao i u redovnom postupku da ne bi  oštetili pacijente. Pomoć lekara su potražili uglavnom srčani bolesnici i astmatičari, pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, bolovima u leđima, a tokom vikenda bilo je i nekoliko povreda. Generalno, reč je o stanjima koja se inače zbrinjavaju u ovom periodu godine. Ukoliko lice koje potraži pomoć Hitne službe, a ima simptome respiratorne infekcije ili je reč o osobi koja je bila u kontaktu sa obolelima od virusa, na teren izlazi posebna ekipa adekvatno opremljena za ovakve intervencije“, istakla je dr Slađana Jovanović, zamenik direktora Doma zdravlja Bor

Lekari savetuju izbegavanje gužve, pridržavanje mera zaštite i prevencije, a hroničnim bolesnicima redovno uzimanje terapije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *