Humanitarni turnir na Borskom jezeru za porodicu Sokočanin

0

BOR – Na terenima za odbojku na pesku ispred Kafe apartmana „Plaža“ na Borskom jezeru, održan je humanitarni turnir, kako bi se prikupila pomoć za porodicu Sokočanin, koja bi im omogućila da sačuvaju kuću u kojoj decenijama žive.

Na turniru je učestvovalo tridesetak ekipa, a sav novac prikupljen od kotizacija, koja je iznosila 600 dinara i dobrovoljnih priloga, biće uplaćen na račun predviđen za rešavanje problema ove porodice.

Organizator turnira je Kafe apartman Plaža, uz podršku Udruženja građana „Borci za Bor“, koje je i pokrenulo akciju prikupljanja pomoći pre mesec dana. Do sada je ukupno prikupljeno milion 800 hiljada dinara i potrebno je još oko 300 hiljada da bi akcija bila potpuno završena.

Problem porodice Sokočanin, u kojoj živi i bolesna ćerka Zorana, devojka sa posebnim potrebama, nastao je zbog sudskog spora u vezi duga prema banci, za koji ova porodica tvrdi da nije u zakonskim okvirima. Iako je spor u toku, izvršitelji su prodali kuću, koja će zahvaljujući sredstvima koja se prikupljaju i dogovoru sa novim vlasnikom, po svemu sudeći ipak ostati u vlasništvu porodice Sokočanin.

Očekuje se da slični humanitarni turniri i akcije budu organizovani i u narednom periodu, kad god se za to ukaže potreba, kažu u Kafe apartmanu „Plaža“ na Borskom jezeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *