I ove godine nova oprema u borskoj bolnici

BOR – Problemi koje je Opšta bolnica u Boru imala većim delom prošle godine sa blokadom računa su rešeni. Ova zdravstvena ustanova finansijski funkcioniše bez većih teškoća, a najčešći problem su neugovoreni radnici, za koje zarade bolnica mora da isplati iz sopstvenih prihoda.

Prošle godine od nadležnog ministarstva dobijeno je nekoliko značajnih savremenih aparata, a u Opštoj bolnici u Boru očekuju da će i ove godine situacija biti slična.

„Prošle godine od nadležnog ministarstva dobijeno je nekoliko značajnih savremenih aparata i ukoliko se tako nastavi i ove godine, biće dobro. Od Ministarstva zdravlja tražena je nabavka novih operacionih stolova, mikroskopa za neurohirurgiju i savremenih aparata za očno odeljenje bolnice. Komisije koje na republičkom nivou odlučuju o tome koje će aparate  dobiti koja bolnica obično zasedaju sredinom godine, kada će se znati da li će i koji zahtevi borske bolnice biti ispunjeni.“ – kaže  dr Goran Joksimović, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Najviše problema u radu i dalje ima sa kadrovima, jer zbog prirodnog odliva i odlaska u penziju, kao i boljih uslova koji se nude u inostranstvu sa jedne strane i zabrane prijema novih radnika sa druge strane, nema dovoljno medicinskog osoblja. Taj problem bi mogao tokom ove godine da bude delimično rešen,  ponovnim formiranjem Zdravstvenog centra koji bi obuhvatio Opštu bolnicu i Dom zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.