I u Boru vakcinacija Astra Zenekom bez prijavljivanja eUpravi

BOR-Borskom Domu zdravlja, kao i svim ostalim u Srbiji, isporučena je i četrvta vrsta vakcine, AstraZenaka. Iz Zavoda za javno zdravlje Timok u Zaječaru stigla je informacija da je Agencija za lekove objavila da je ova vakcina ispravna i bezbedna za svaku osobu.

„Svi zainteresovani ne moraju da se prijavljuju eUpravi već samo dežurnim lekarima na telefone 062 36 87 59 i 064 25 10 883, jer je reč  o desetodoznoj vakcini. Ukoliko interesovanje za ovu vrstu vakcine bude povećano može da se naruči nova količina“, rekla je dr Javorka Stankulić,načelnik Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

U Boru je do sada dato blizu 14 hiljada Fajzerove, ruske Spunjikove i kineske vakcine.Trenutno je manja gužva na  punktovima za vakcinaciju,jer se uglavnom daje druga doza, a od ponedeljka bi trebalo da stigne nova količina.Interesovanje postoji, jer ljudi shvatili značaj imunizacije. Tokom vikenda, kovid ambulanta Rudar u Boru radiće od sedam do 20 sati, zbog povećanog broja pregleda. U Boru je prema poslednjim podacima 317 građana pozitivno na korona virus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *