Odbornici usvojili 32 odluke

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 19. sednici 32 odluke koliko je i bilo na dnevnom redu.

Među najznačajnije spadaju informacije o radu javnog sektora u 2020. godini, prema kojima su tri preduzeća poslovala sa gubitkom, Toplana 228 miliona, Vodovod približno 58 i Bogovina nešto više od 4 miliona dinara.

Usvojene su i odluke o izmenama programa poslovanja komunalnih preduzeća, kojima je predviđeno izdvajanje sredstava za izradu studije koja bi trebalo da pokaže najbolji način reorganizacije javnog sektora, zatim programima poslovanja javnih ustanova, kao i program podrške poljoprivredi kojim je predviđeno 20 miliona dinara za subvencije ove godine.

Između ostalog, izmenjena je odluka o kretanju teretnih vozila čime je dozvoljeno kretanje kamiona težih od 12 tona glavnim ulicama u gradu, a usvojen je i novi cenovnik usluga borske Turističke organizacije, dok je van snage stavljena odluka iz 2019. godine o utvrđivanju imovine od javnog značaja koja se ne koristi u rudarskoj proizvodnji.

Za direktora Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ po konkursu izabran je dosadašnji v.d. direktora ovog preduzeća, Igor Mitrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *