Inicijativa za poboljšanje kvaliteta lečenja u Boru

BOR – Unapređenje zdravstvene zaštite i kvaliteta lečenja pacijenata u opštini Bor, glavni su ciljevi Saveta za zdravstvo Opštine Bor. Da bi se to postiglo, članovi saveta su do sada pokrenuli nekoliko inicijativa. Najnovija je formiranje regionalne kardio vaskularne ambulante koja bi omogućila pacijentima koji su na dijalizi u Boru izradu fistula koje ojačavaju vene.
„U istočnoj Srbiji ima više od 170 pacijenata, a najbliži centar za izradu tranplantata je u Ćupriji. Tamo se čeka dva do tri meseca, a u Beogradu je taj rok je duži, od četiri do šest meseci. Pojedini pacijenti čak i umiru zbog toga što se na vreme ne uradi fistula. Mi u bolnici imamo odlično hirurško odeljenje. Zato smo odlučili da pokrenemo ovu inicijativu, dobili smo podršku lokalne samouprave i nadamo se da ćemo uspeti.“ – kaže Zoran Stojković, predsednik Saveta za zdravstvo
Ovo nije prva inicijativa koju su pokrenuli članovi Saveta. Neke od njih prelaze u fazu relaizacije.
„Prethodno smo pokrenuli inicijativu da se u Boru formira onkološki konzilijum jer je to veliki problem posebno ako se uzme u obzir da u Kladovu zbog havarija i zastoja ne možemo da smestimo pacijente. Realizacija ove inicijative je počela i nadamo se da će uskoro zaživeti.“ – naglašava Stojković.
U narednom periodu Savet za zdravstvo će nastaviti da daje inicijative za unapređenje lečenja pacijenata u Boru, gde god za to postoje uslovi i mogućnost za finansiranje.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2lkh5f“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.