Investicijama do novih radnih mesta

BOR – U javnom sektoru u Boru 14 zaposlenih je višak na osnovu zakona o maksimalnom broju zaposlenih . Problem je rešen dobrovoljnim odlaskom uz socijalni program.

„Maksimalan broj zaposlenih je 1.139. Problem viška ove godine smo prevazišli „bezbolno“. Videćemo šta ćemo u narednoj godini, jer je do aprila na nivou Srbije prijavljeno još 9.000 radnika, odnosno 30.000 do kraja godien. Koju kvotu dobijemo moramo i da ostvarimo“ – rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

S obzirom na najavljeni višak u javnom sektoru i u narednoj godini, lokalna samouprava preduzima sve mere kako bi u Bor dovela što veći broj investitora i na taj način omogućila nova radna mesta. Sa mnogim zainteresovanim već su započeti pregovori i biće nastavljeni i u 2016.godini. Činjenica je, međutim, da grad bakra nije atraktivna sredina za investitore.

„U narednoj godini očekuje se otvaranje supermarketa Lidl, dolazak slovenačka kompanija Iskra zaštite koja proizvodi zaštitnu opremu u elektro industriji, a biće nastavljene pripreme za eksploataciju rudnih ležišta“ – dodao je Petrović.

Proces otvaranja rudnih ležišta potrajaće nekoliko godina, a prema procenama završetkom ove investicije biće uposleno još oko 1.000 radnika.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ki3do“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *