Investicije u Opštoj bolnici Bor

BOR – Nakon što je kompletno renovirano Psihijatrijsko odeljenje i delimično uređene operacione sale na Odeljenju ortopedije i neurohirurgije Opšte bolnice u Boru, očekuje se da ministarstvo zdravlja uskladi dinamiku finansiranja, kako bi i projekat otvaranja Odeljenja palijativne nege bio završen.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je za projekat obnove bolnica i domova zdravlja obezbedilo više od 700 miliona dinara. Blizu 10 miliona dinara dodelilo je ministarstvo zdravlja Opštoj bolnici u Boru, koja je i iz sopstvenih sredstava uložila 1,2 miliona dinara u renoviranje. Do sada je kompletno renovirano Psihijatrijsko odeljenje i delimično uređene operacione sale na Odeljenju ortopedije i neurohirurgije, a na mnogim odeljenjima uređeni su toaleti. Projektom Ministarstva zdravlja planirano je i otvaranje Odeljenja za palijativno lečenje, a samo za grube građevinske radove do sada je utrošeno pet miliona dinara. Od dinamike finansiranja zavisi kada će projekat biti završen i kada će Odeljenje palijativne nege biti u funkciji.

„Blizu 10 miliona dinara sredstva su koja je dodelilo ministarstvo zdravlja za investiciona ulaganja, a 1,2 miliona Opšta bolnica u Boru uložila je iz sopstvenih sredstava“, kaže dr Goran Joksimović, v.d.direktora Opšte bolnice Bor.

„Ulaganja će biti nastavljena u skladu sa mogućnostima, ali svaka pomoć je dobrodošla“, dodao je doktor Goran Joksimović.

Donacije pravnih i fizičkih lica dostigle su četiri miliona dinara. U toku je postupak javne nabavke za kupovinu ultrazvučnog aparata za kardiologiju, mikroskopa za hematologiju, patologiju i posmatranje sedimenta urina iz sredstava ministarstva zdravlja u vrednosti 11,5 miliona dinara. Krajem decembra iz donacije ambasade Japana trebalo bi da stigne i sanitetsko vozilo, a time će investiciona ulaganja u borsku Opštu bolnicu za ovu godinu biti kompletirana.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *