Izbor direktora na sledećoj sednici SO Bor

BOR – Od trideset jednog predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu 22. sednice Opštinskog veća u Boru, usvojeno je trideset.
Među najznačajnije predloge spadaju odluke o razrešenju direktora u delu javnog sektora u Boru, u javno komunalnim preduzećima „Vodovod“, „Toplana“ i „3. oktobar“, u javnom preduzeću za stambene usluge „Bor“, „Direkciji za izgradnju Bora“ i „Borskom turističkom centru“. U ovim preduzećima završeni su konkursi za izbor direktora, a o njihovom imenovanju odlučivaće odbornici SO Bor.
Između ostalog usvojeni su i predlozi odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa opštine Bor, plan za subvencije borskoj Toplani u 2015. godini od 100 miliona dinara i plan poslovanja ovog javno komunalnog preduzeća. Prihvaćen je predlog odluke o utvrđivanju cena usluga u predškolskoj ustanovi „Bambi“ Bor, prema kojoj će za celodnevni smeštaj roditelji plaćati 3.540 dinara, a dosadašnji platni razredi biće ukinuti. Van snage je stavljena odluka o javnim parkiralištima iz 2009. godine, jer u praksi nije zaživela, kojom je bilo predviđeno formiranje službe za naplatu parking prostora u pojedinim delovima Bora i za uklanjanje starih, neregistrovanih vozila sa parkinga.
Usvojen je i predlog preporuke predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića da se januarski račun za grejanje stanovnicima mesne zajednice Metalurg umanji za 50 odsto, jer je bilo velikih problema sa vrelovodom pa grejanja nije bilo više od deset dana u ovom naselju.
Jedini predlog koji nije usvojen je odluka o imenovanju direktora javnog preduzeća „Bogovina“.
Usvojeni predlozi odluka naći će se na dnevnom redu sednice SO Bor  12. februara.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ge8q9″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *