Izbor v.d. direktora Toplane i Vodovoda na sledećoj sednici SO Bor

0
BOR – Uz 14 predloga odluka, koji su usvojeni na prošloj sednici, članovi Opštinskog veća usvojili još 12 predloga o kojima će se odlučivati na narednoj sednici SO Bor.
Među najvažnije predloge spadaju kadrovska rešenje u dva komunalna preduzeća u Boru. Za vršioca dužnosti direktor Javno komunalnog preduzeća Toplana predložen je Darko Milićević, a za ovu funkciju u Vodovodu predložen je Zoran Marković. Kako se čulo na sednici oba javna preduzeća su u veoma lošem položaju, sa velikim dugovanjima, potraživanjima i gubicima. Uz to Javno komunalno preduzeće Toplana je više od dva meseca praktično bez direktora. Odluke o imenovanju v.d. direktora trebalo bi maksimalno da stabilizuju ova komunalna preduzeća i donesu uštede u njihovom poslovanju, kako bi se gubici sveli na minimum, rečeno je na sednici.
Između ostalog usvojen je i predlog odluke o priznanjima Opštine Bor, prema kome će se nagrada koju dodeljuje opština zvati Oktobarska nagrada, a ne Đurđevdanska kao do sada, s obzirom na to da je od ove godine dan opštine više nije šesti maj, odnosno Đurđevdan, već treći oktobar, kako je bilo do pre desetak godina.
Kako bi se omogućilo i olakšalo elektronsko izdavanje dokumenta koji su potrebni za građevinsku dozvolu, usvojen je predlog da se teritorija opštine podeli na četiri matična dela i na taj način drugačije organizuje dobijanje podataka i izdavanje dokumenata. Za ovaj predlog dobijena je i saglasnost od nadležnog ministarstva, a ukoliko ga odbornici usvoje, njegova primena će početi od 2016. godine.
S obzirom na to da je promenjen osnivački akt Javnog preduzeća Bogovina, kako bi se svi stavovi uskladili, članovi opštinskog veća usvojili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut ovog preduzeća.
O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine opštine Bor na sednici osmog aprila.

 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2lew7c“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *