Izložba fotografija Udruženja za Majdanpek

MAJDANPEK – „Iz života starog Majdanpeka“  naziv je izložbe fotografija iz zavičajnog arhiva, koje je Udruženje za Majdanpek priredilo i ove godine povodom 6. avgusta, Dana rudara.

Pored starih fotografija koje svedoče o nekim davno prošlim vremenima, izložbena postavka sadrži i fotografije i dokumenta koji ilustruju početak rada novog rudnika i uporedni rast i razvoj Majdanpeka.

Posetioci će i ove godine moći da vide neke stare fotografije iz bogate  zavičajne zbirke Udruženja za Majdanpek, koje je za dvadeset i više godina formiralo  bogatu digitalnu bazu  starih fotografija. Zahvaljujući tome na ovoj izložbi može se videti slika  žičare-vazdušne železnice , iznad Majdanpeka, iz 1908. godine, zatim fotografije prve lokomotive izradjene u Majdanpeku i mnogo toga još“ istakao je na otvaranju Nebojša Klčesko, predsednik Udruženja za Majdanpek.

Pored  izložbe „Iz života starog Majdanpeka“ članovi Udruženja umetnika Majdanpek, koje ove godine obeležava deset godina rada, upriličilo je za svoje sugradjane, u gradskom parku,  likovnu i vajarsku postavku ,koju je muzički upotpunio majdanpečki frulaš, gajdaš i saksofonista Borivoje Dragojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *