Izložba fotografija “Zeleni horizonti: Umetnost održivog rudarstva u Srbija Ziđin Koper”

0

Jedna od aktivnosti kompanije Srbija Ziđin Koper tokom juna, meseca zaštite životne sredine i bezbednosti , je izložba fotografija postavljena na otvorenom, ispred Narodne biblioteke u Boru. Fotografije predstavljaju rezultate projekata ozelenjavanja devastiranih površina u Boru i Majdanpeku u prethodnih pet godina.

BOR – U okviru meseca zaštite životne sredine i bezbednosti, Sektor ekologije u kompaniji Srbija Ziđin Koper priredio je izložbu fotografija „Zeleni horizonti: Umetnost održivog rudarstva u Srbija Ziđin Koper”. Na otvaranju izložbe predstavljeni su značajni ekološki projekti u Boru i Majdanpeku, čiji su rezultati prikazani na 24 fotografije sa 12 lokacija koje su sanirane, rekultivisane, ozelenjene i pošumljene, te slikane pre i posle, pa se razlike mogu vrlo lako uočiti. Ekološka slika je znatno promenjena na bolje, a zelenilo prekriva stotine hektara devastiranih površina.

U junu obeležavamo mesec zaštite životne sredine i bezbednosti u našoj kompaniji, a ova izložba prikazuje rezultate našeg rada. Za pet godina kompanija je rekultivisala oko 320 hektara devastiranih površina u Boru i Majdanpeku i posadila 700 hiljada sadnica. Ozelenjene su i kosine odlagališta kopovske raskrivke. Poboljšana je ekološka slika i unapređena ekologija u rudniku. Rezultati ozelenjavanja mogu se videti i na velikom planiru. Trenutno je površina ozelenjavanja veća od 350 hiljada kvadratnih metara. Kompanija će nastaviti da rekultiviše ovu površinu, jer je naš cilj da napravimo zeleni rudnik ivisokotehnološko, zeleno rudarstvo“, rekao je Čong Đinhua, zamenik direktora zadužen za zaštitu životne sredine na otvaranju izložbe.

Izložbenu postavku na otvorenom, ispred Narodne biblioteke, Borani mogu da vide do 6. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *