Nagrade na međunarodnim i državnim takmičenjima za Etno grupu „Đurđevak“

0

Da Bor ima talentovane mlade umetnike koji se bave pevanjem pokazala je Etno grupa „Đurđevak“ koja je nedavno na dva takmičenja, jednom međunarodnom i državnom, osvojila prve nagrade. Njih je poseto gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i čestitao im na jednom od najvećih uspeha do sada.

BOR – Etno grupa „Đurđevak“ koja radi u okviru etno radionice Centra za kulturu Bor osvojila je na državnim i međunarodnim takmičenjima ove godine značajna priznanja. Na međunarodnom festivalu „Done in muzika“ koji je održan u Kragujevcu i Beogradu, osvojile su dva laureata i prva mesta u svim kategorijama, a nakon toga prvo mesto osvojile su i na republičkom takmičenju u tradicionalnom pevanju u Zemunu.

Ovu borsku etno grupu čini osam devojaka, uzrasta od 14 do 19 godina, koje vodi profesor muzičkog Tamara Glišić, a načinom na koji su otpevale etno pesme osvojile su publiku i održale i koncerte u Češkom domu i revijalni koncert u školi „Lazar Savatić“.

Njih je posetio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji je tom prilikom naglasio da Bor ima sjajne predstavnike i svim oblastima, a etno grupa „Đurđevak“ dokazala je i da u očuvanju etno muzike imamo čime da se ponosimo, jer su ostvarile uspeh kakav nije zabeležen u Boru i da je siguran da ih tek čekaju još značajniji rezultati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *