Izložba „KAD“ Dejana Sotirovića

U galeriji Radul Begovog konaka u Zaječaru otvorena je izložba „Manipulacija formom, a moglo bi i suštinom KAD bi je kao što je nije“, autora Dejana Sotirovića. Izložba se sastoji od skulptura, slika i instalacija.

U nazivu izložbe postoji reč manipulacija, izložba je apsolutno sve osim manipulacije. Tu imamo skulpture, slike i instalacije, radove koji zainteresuju ljude da malo promisle o tome, da malo duže posmatraju, i drago mi je da je publika do sada tako reagovala. Motiv je socijalna situacija u društvu, i to ne trenutna i ne samo u srpskom društvu, već uopšte„, kaže Dejan Sotirović autor izložbe.

Dejan Sotirović izlagao je više puta na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autor je performansa koji su se dešavali na otvorenom u gradu, u galerijama i u prirodi, često na vodi, uz upotrebu vatre. Sarađivao je sa više desetina umetnika i saradnika. Za Pozorište „Zoran Radmilović“ radio je grafički dizajn scene. Iz ugla istoričara, njegov pristup umetnosti je i ovoga puta izazvao pozitivne kritike i komentare posetilaca izložbe, koja će biti otvorena do 13. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *