Izveštaji o radu javnog sektora i subvencije na narednoj sednici Skupštine grada Bora

0

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na četvrtoj sednici u novom sazivu 26 predloga odluka od kojih će 24 naći na narednoj sednici Skupštine grada.

U najznačajnije predloge spada odluka o završnom računu Grada Bora za 2021. godini prema kojoj je ukupan prihod prošle godine u budžetu iznosio 3 milijarde i 580 miliona dinara, a rashodi 2,7 milijarde dinara. Budžetski suficit u Boru u 2021. godini iznosio je 836 miliona dinara.

Usvojen je i predlog odluka o subvencionisanju poljoprivrednih domaćinstava, prema kojoj će za 23 mere biti izdvojeno 45 miliona dinara.

Prema izveštajima o realizovanim aktivnostima Javno komunalnih preduzeća u Boru u 2021. godini, pozitivno su poslovali Vodovod, koji je ostvario dobit od 84 miliona dinara, Javno stambeno preduzeće sa 3,7 miliona i ZOO vrt, dok su gubitak imali Toplana 354 hiljade dinara, Bogovina 7.6 miliona i 3. oktobar 11 miliona dinara.

Članovi Veća usvojili su i predloge odluka o pristupanju izradi Strategiji razvoja urbanog područja Bora i aneksu ugovora o Javno privatnom partnerstvu za javni prevoz, prema kojoj se izdvajanja za naknadu po kilometru povećavaju na 182,68 dinara zbog povećanja cene goriva i odobravanju da JKP Toplana Bor uzme kredit od 380 miliona dinara namenjen nabavci uglja za narednu grejnu sezonu, za koji će  garancije dati JKP za stambene usluge Bor.

Izveštaj o radu podnelo je i javno pravobranilaštvo. Prema ovom dokumentu jedna od stavki koja je značajno smanjena zahvaljujući drugačijem radu gradske uprave i pravobranilaštva su naknade za ujede pasa lutalica. Građanima je prošle godine isplaćeno 20 miliona dinara, četiri puta manje u odnosu na 2018. kada je taj iznos bio više od 80 miliona dinara.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *