Jako nevreme u Boru

BOR- Bor i okolinu je od juče zahvatilo nevreme praćeno snegom i vetrom koje će trajati u narednih desetak dana. Ipak putevi u Boru i prema selima su prohodni, zahvaljujući anagažovanju radnika Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar koji od sinoć na terenu.

Očistili smo sve putne pravce prema selima i nema većih zastoja. Takođe i u gradu  očistili smo ulice prvog i drugog prioriteta. Nastavljamo ulice drugog i trećeg prioriteta“, rekao je direktor JKP Treći oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

S obzirom na ovakve prognoze ekipe i mehanizacija Trećeg oktobra biće konstantno angažoavne u nerednih desetak dana

Ekipa koja čisti trotoare stalno je uključena. Sol će se posipati po određenoj dinamici . Za sada imami dovoljnu količinu soli i agregata . Radićemo 24 sata, a moraćemo da pojačamo ekipe koje čiste pešačke prelaze i stepeništa. Biće pune ruke posla i moraćemo da angažujemo i građanstvio i ostale institucije, istakao je Orsovanović.

Zbog jakog vetra prema Gornjanu i Bučju stvaraju se smetovi, koji već sada dostižu visinu od 40 centimetara.

Ove najkritičnije puteve komunlaci čiste na nekoliko sati,jer može da dodje do zastoja, dodao je Orsovanović.

 U raščišćavanje snega  je uključeno petnaestak ekipa i 30 vozila .Za sada je ovaj broj dovoljan za redovno održavanje puteva u boskoj opštini. Ukoliko međutim ne bude dovoljno vozila za održavanje rejonskih puteva sa lokalnom samoupravom  biće dogovrene  druge mogućnosti. Za sada nema potrebe s obzirom  na visinu smetova.Na zalihama Trećeg oktobra ima 150 tona soli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *