Javne službe spremne za zimske uslove

0

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Boru ocenjeno je da je situacija u Boru stabilna i da se zimski uslovi spremno dočekuju. Očekivanih problema ima, ali se oni rešavaju u najkraćem roku.

BOR – Sve javne službe spremne su za zimske uslove, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije u Boru.

Manjih problema prethodnih dana Bilo je u vodosnabdevanju u delu 5.mesne zajednice i naselju Suvaja. Sanacija kvarova je završena i snabdevanje stanovnika je normalizovano, a stabilna su i izvorišta, bez obzira na velike padavine tokom vikenda. Sneg i temperatura ispod nule nisu juče napravili veće probleme na gradskim i prigradskim putevima, koji su na vreme posuti solju, a za čije održavanje je zaduženo JKP „3. oktobar“. I ove godine veći problem su državni putevi drugog reda, koji se čiste i posipaju solju tek kada se završe putevi prvog reda.

U snabdevanju električnom energijom zabeležen je jedan veći kvar na dalekovodu prema Luki i Tandi zbog vetra koji je oborio stablo. Bilo je i približno 150 prijava za kvarove na niskonaponskoj mreži.

Što se daljinskog grejanja tiče borska toplana ima dovoljno gasa i za sada radi sa 60 odsto kapaciteta. Većih kvarova nema, a proveravaju se sve prijave građana, kažu u ovom preduzeću i naglašavaju da su se sve izmerene vrednosti u stanovima po prijavi kretale između 19,8 i 22 stepena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *