Za kapitalne investicije u Boru naredne godine gotovo četiri milijarde dinara

0

Predlogom budžeta Grada Bora za narednu godinu predviđene su blizu četiri milijarde za kapitalne investicije u najvećem udelu u komunalnoj delatnosti, razvoju sporta i omladine i u unapređenju predškolskog obrazovanja. Na Nacrt budžeta saglasili su se članovi Gradskog veća i u skladu sa procedurom pokrenuta je javna rasprava o ovom strateškom dokumentu.

BOR – Na sednici Gradskog veća u Boru doneta je odluka o pokretanju javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu grada Bora za 2024.godinu. Budžet je projektovan na sedam milijardi 424 miliona dinara, od čega su tri milijarde osam stotina miliona predviđene za kapitalna ulaganja. Nacrt budžeta za narednu godinu biće dostupan javnosti od 28. novembra do 12. decembra na sajtu Grada Bora, a za 8.decembar planirana je javna prezentacija u Gradskoj upravi.

Najveće učešće po budžetskim programima zauzima komunalna delatnost dve milijarde 449 miliona, razvoj sporta i omladine jedna milijarda 148 miliona i predškolsko obrazovanje 981 milion dinara„, istakla je Zorana Gajić, načelnik Odeljenja za finansije i javne nabavke Gradske uprave Bor.

„Nikada nije ovoliko para u budžetu Grada Bora izdvojeno za kapitalne investicije. Čekaju nas veliki projekti: naredne godine počinje izgradnja nove toplane i zamena cevovoda na teritoriji celog grada, gradiće se akva park, u narednih petnaestak dana počinje izgradnja Šopin centra „Big“, u „Metalurgu“ će se graditi fudbalski teren sa svim potrebnim objektima, a investicioni ciklus opremanja javnih preduzeća sa nekoliko desetina mašina biće završen do kraja iduće godine“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora komentarišući Nacrt budžeta grada za 2024.godinu.

Gradski većnici u Boru su, na sednici odlučili da se raspiše javni poziv za prijavljivanje građana za ramove za traktore, kacige za vozače motocikala i auto sedišta za decu, kako bi se poboljšala bezbednost ovih učesnika u saobraćaju, uz opšte uslove konkurisanja za svaku kategoriju ponaosob.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *