Jesenje uređenje Bora u punom jeku

0

Povoljni vremenski uslovi omogućavaju da se jesenje uređenje Bora realizuje u punom obimu. Uređenje zelenih i ostalih javnih površina je aktuelno u mnogim delovima grada, a komunalci privode kraju i sanaciju terena od posledica junskih poplava.

BOR – Jesenje uređenje Bora je u punom jeku, kažu nadležni u JKP“3.oktobar“.  Radnici ovog preduzeća uklanjaju lišće i ostali otpad sa staza, trotoara i dečijih igrališta, orezuju drvorede i šiblje, a do nedavno su, kako je rečeno kosili i travu gde je u pojedinim delovima grada bilo i pet otkosa.

Kada je reč o sanaciji posledica poplava, radnici su na terenu u ataru sela Zlot gde je završena polovina posla i nakon toga ostalo je još da se sanacija obavi i u Luki, čime će ceo ciklus uređenja biti zaokružen“ istakao je Nenad Kračunović v.d.direktora JKP „3.oktobar“ Bor.

Kada je reč o pritužbama građana na neredovno izvoženje odnosno gomilanje smeća, predstavnici menadžmenta ovog borskog preduzeća ne negiraju da ima povremenih zastoja, ali u globalu, naglašavaju ovaj posao  obavljaju u skladu sa predviđenom dinamikom.

U Boru su na 30 lokacija postavljeni veći kontejneri za sladištenje kabastog otpada, ali se oni, kako kažu u Trećem oktobru nedovoljno koriste. Namera je da se u saradnji sa Komunalnom inspekcijom i milicijom utiče na svest građana o potrebi pravilnog odlaganja otpada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *