Još 13 predloga odluka na sednici Skupštine grada Bora

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici još trinaest predloga odluka koji će se naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Između ostalog usvojen je predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena nepokretnosti koje su osnovica za porez građana, kojom se predviđa da će u narednoj godini porez na imovinu koji plaćaju građani biti minimalno uvećan u proseku za 5 odsto. Prihvaćen je i predlog odluke o kupovini akcija Centroistoka od malih akcionara, kojom je predviđeno 15 miliona dinara za otkup, a procenjena vrednost jedne akcije je 853 dinara.

Na Veću su između ostalog usvojeni i predlozi izmene odlike o teretnom transportu kojom se zabranjuje kretanje kamiona težih od 12 tona u delu Metovnice, aneksu ugovora o javno privatnom partnerstvu za javni prevoz koji predviđa povećanje cene koju grad plača Bortravelu po kilometru sa 182 na 202 dinara i  povećanju cene kubnog metra vode iz Bogovine sa 3,98 na 5,65 dinara. Ova odluka neće imati uticaj na cenu vode koju građani plaćaju, već samo na cenu koju Vodovod plaća Bogovini.

O ovim predlozima odluka konačnu reč daće odbornici Skupštine grada Bora na sednici koja je zakazana za 25. novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.