Još jedna uspešna akcija DDK u Boru

BOR – Standardno, ponedeljkom, u prostorijama povereništva Crvenog krsta u  Boru, održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz Zavoda za transfuziju krvi Niš, u čijoj je nadležnosti organizovanje i prikupljanje krvi u borskom okrugu, zadovoljni su saradnjom sa borskim poverenicima, naročito tokom aktuelne epidemiološke situacije koja zahteva visoke mere prevencije i higijene.

Prostorije se redovno čiste i dezinfikuju, obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica, pa su davaoci krvi u potpunosti zaštićeni. Broj Borana koji su se odazvali današnjoj akciji je kao i na prethodnim akcijama, oko trideset, što je u letnjim mesecima uobičajeno„, kaže dr Dragan Virijević iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu.

Rezerve krvi su dovoljne, ali je tokom leta dinamika potrošnje krvnih produkata povećana, pa je svaka jedinica dobro došla, kaže dr Virijević i poziva sve koji su u mogućnosti da daju krv.

Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi u Boru biće organizovane svakog ponedeljka od 10 do 14 časova u prostorijama Crvenog krsta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.