Napustio posao u gradu i posvetio se ovčarstvu

MALI IZVOR,BOLJEVAC-Porodica Radosavljević iz Malog izvora kod Boljevca, uzgaja ovce tek dve godine i u tom poslu vidi svoju i budućnost četvoro mališna. Nakon što je napustio dve private firme, Željko se vratio selu i potpuno se posvetio uzgoju ovaca, a uz pomoć supruge Nataše i njihovih malih naslednika. Poljoprivreda mu je bila od uvek sporedna delatnost, otuda i početno  iskustvo.

Ja sam se i pre bavio poljoprivredom, ali je to išlo nekako “traljavo”. Prodavao sam bale, ali sam hteo da zaokružim proizvodnju. Kupio sam ovce jer se najviše isplate“, rekao je Željko Radosavljević.

Na početku gajenja, nastavlja priču Željko, želja im je da imaju pedesetak ovaca, ali to nije dovoljno za šestočlanu porodicu u kojoj niko ne radi.

Cilj nam je za početak 50 ovaca, ali moji prijatelji kažu da stado od stotinak ovaca omogućava dobru zaradu”, dodaje Željko.

Željko za sada ni jednog trenutka nije poželeo da se vrati životu u gradu. Naprotiv ima  ambiciozne planove u ovčarstvu.

Nakon što planiram  da oformim stado od stotinak ovaca, želja mi je da ovo postane porodična firma, jer moj sin, iako je još mali, voli ovaj posao”, pohvalio nam se Željko Radosavljević.

Najveća pomoć i podrška Željku je supruga Nataša, koja je u pravom smislu reči stub porodice. Iako ima velike obaveze prema četvoro dece, nađe vremena za ispašu i za mužu ovaca.

“Muž je predložio i za sada mi se svidja ovaj posao. Na početku imamo malo stado, ali ćemo ga povećavati”, kaže Nataša Radosavljević.

Imam 12 godina i najstarija sam. Nije mi teško da pomažem roditeljima”, dodala je Ena, najstarija devojčica.

 Nataša i Željko iz Malog izvora za sebe kažu da su srećna i složna porodica, ne zbog materijalne situacije , već je njihovo najveće bogatstvo četvoro dece. Kada u porodici postoji ljubav i razumevanje, ne čudi što Radosavljevići u ovčarstvu vide svoju, ali i perspektivu dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *