Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Boru

BOR – U okviru redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi, u Boru je i ovog ponedeljka organizovana akcija u prostorijama Crvenog krsta. Ekipa Zavoda za transfuziju krvi Niš u periodu bila je na raspolaganju dobrovoljnim davaocima, a Borani su kao i ranije pokazali dobar nivo humanosti .

Nekadašnji prosek od oko pedeset davalaca po akciji još nije dostignut, ali se brojka iz akcije u akciju povećava. Danas je prikupljeno više od trideset jedinica krvi. Zalihe ove dragocene tečnosti neophodne su tokom cele godine, ali ih je pred period godišnjih odmora i početak letnje sezone potrebno pojačati, pa i ovom prilikom apelujem na sve zdravstveno sposobne, punoletne građane, da se i tokom narednih akcija u Boru odazovu, naročito ljudi koji nikada nisu dali krv trebalo bi da skupe hrabrost i učine to dobro delo. Nakon toga, neće više postojati ni strah ni predrasude koje se kod nekih javljaju. Potencijalni primaoci krvi su apsolutno svi, pa bi tako trebalo da svako od nas, kada je u mogućnosti, i da krv„, naglasio je dr Predrag Đorđević iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Ekipa Zavoda za transfuziju krvi Niš i u narednom periodu organizovaće akcije dobrovoljnog davanja krvi u Boru, svakog ponedeljka u prostorijama Crvenog krsta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.