Kolor dopler pregledi u majdanpečkom Domu zdravlja

MAJDANPEK – U cilju bolje primarne zdravstvene zaštite, u Domu zdravlja „Doktor Veroljub Cakić“, u Majdanpeku, u poslednjih godinu dana dosta toga je urađeno. Kupovinom novih biohemijskih aparata za laboratoriju i opremanjem službe fizikalne medicine značajno su unapređene  usluge i smanjene gužve.

Kako pacijenti sa područja opštine Majdanpek više ne bi morali da putuju na kolor dopler preglede krvnih sudova u obližnje zdravstvene centre, u majdanpečkom Domu zdravlja odlučili su da vikendom izdaju u zakup ultrazvučni kabinet, koji raspolaže najsavremenijim kolor dopler aparatom, a koji zbog nedostatka stručnog kadra nije bio u funkciji.

Pregledi se zakazuju  i pored kolor doplera vrata i ekstremiteta, pacijenti će  moći da obave i ultrazvučni pregled štitne žlezde i dojki“, napominje doktor Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja.

Sa ovom praksom biće nastavljeno do jeseni, kada bi sa specijalizacije trebalo da se vrati radiolog, kadar majdanpečkog Doma zdravlja, tako da će ubuduće pacijenti sa područja opštine Majdanpek moći samo uz zdravstvenu knjižicu da obave preglede koje trenutno plaćaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *