Još sedmoro novoobolelih u Boru

BOR – BOR – Povodom trenutne epidemiološke situacije u Srbiji i na teritoriji grada Bora članovi Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije saopštili su nove mere i najnovije podatke o broju zaraženih.

Od poslednjih informacija, u Boru ima još sedam novoobolelih, pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom na teritoriji grada 31. Klinička slika novoobolelih je lakša, većina je bez simptoma, dvoje se nalaze na grudnom odeljenju Opšte bolnice, a ostali su u kućnoj izolaciji“, kaže dr Javorka Stankulić epidemiolog.

Poslednjih nekoliko dana zabeležen je i blagi porast broja pacijenata koji posećuju Kovid ambulantu.

Najčešće se pacijenti prvo žale na kašalj i blago povišenu temperaturu, ali je bilo i pacijenata sa početnim stanjem upale pluća, pa zato apelujemo da se svako sa povišenom temperaturom obavezno javi na pregled u Kovid ambulantu“, naglašava dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Sve odluke Kriznog štaba Vlade Srbije primenjuju se na teritoriji cele republike, a lokalna samouprava može da u skladu sa  epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Bora dodatno pooštri mere koje će doprineti boljoj zaštiti građana od virusa COVID 19, rečeno je na konferenciji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *