BOR – Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“, u okviru projekta „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“, organizovalo je predavanje koautora istoimene knjige, Dragana Varagića. Ideja udruženja i predavača je da se ona nađe u rukama srednjoškolaca i da tako mladi što pre spoznaju realno stanje na tržištu rada, koje su im mogućnosti i šta se od njih očekuje u modernom vremenu.

Ideja je da mi objasnimo srednjoškolcima koji su već dosta dugo u sistemu edukacije i tek ih čeka ako hoće da idu na fakultet, kakve su karakteristike vremena u kojem živimo a koje je vrlo različito od onoga što većina roditelji i nastavnika misli da treba da radi vezano za sistem edukacije, a to je da jednostavno učenici treba da počnu da se pripremaju za vreme u kojem živimo, a ne za vreme u kojem smo živeli tamo osamdesetih i devedesetih godina. Vremena su se jako promenila i to je razlog zbog čega je i knjiga objavljena. Knjiga se bavi problematikom promene načina razmišljanja o tome šta je posao i kako se dolazi do posla da bi ljudima bilo bolje u životu„, rekao je Dragan Varagić predavač i koautor knjige „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“.

Predavanju u Ekonomsko trgovinskoj školi u Boru prisustvovalo je po 20 učenika završnih razreda svih borskih srednjih škola. Cilj Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ i autora knjige“Kako do posla u 21. veku“ je da svakoj srednjoj školi u Srbiji poklone primerke ove knjige, a uspeh projekta, kako kažu, meriće brojem učenika koji su pročitali knjigu i prisustvovali prezentacijama i radionicama organizovanim u njihovim školama.

Predavanje“Kako do posla u 21. veku“ , 29. mart 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=aLuOVc07JHw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *