Kamen temeljac za kuću fudbala

ZAJEČAR – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetu Zaječaru je počeo obilaskom završnih radova na rekonstrukciji OŠ „Hajduk Veljko“ i sportske hale. On je sa profesorima škole obišao učionice, a Marko Blagojević iz Kancelarije za javna ulaganja ga je upoznao sa detaljima i materijalima koji se ugrađuju u školu. Izrazio je očekivanja da će, uprkos ogromnim kašnjenjima, škola biti završena do početka drugog polugodišta.

Nakon toga, obišao je i radove na izgradnji Hrama „Vaznesenja Gospodnjeg“ u Kotlujevcu, a primio ga je episkop Timočki Ilarion.

Poslednja destinacija današnje posete bila je park šuma Kraljevica, gde je sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem položio kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona, za koji je rekao da će kada bude završen, biti najlepši i prvi pokriveni stadion u Srbiji.

Za manje od dve godine Zaječar će dobiti najlepši gradski stadion i taj „stadion lepotica“ biće prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji“, rekao je Aleksandar Vučić i  dodao da će u razvoj Zaječara u narednom periodu biti uloženo ukupno 73 miliona evra, kao i da će se ulagati u celu istočnu Srbiju.

On je obraćajući se novinarima govorio i o ulaganjima koja tek slede, o rekonstrukciji zdravstvenog centra i rekonstrukciji putne infrastrukture u samom gradu, ali i u ovom delu Srbije.

Gradonačelnik Zaječara zahvalio se na svesrdnoj podršci predsedniku Srbije, republici i kancelariji za javna ulaganja zato što su prepoznali i podržali projekte grada i istakao višestruki značaj novog stadiona u Zaječaru.

Predsednik Srbije najavio je i još ulaganja u škole, a istakao je i da je zalaganjem države u Zaječar došla i Fabrika Aptiv, za koju je rekao da će do kraja 2022. zaposliti 2500 radnika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *