„U vanrednim okolnostima, uspešna godina na izmaku“

0

BOR – Godinu na izmaku obeležila je borba protiv korona virusa, gde je grad funkcionisao u uslovima vanredne situacije. U ovoj godini realizovano je i mnogo projekata koji su značajni za kvalitetniji život građana, i ona se može oceniti i veoma uspešnom, naglasio je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Prema njegovim rečima, najznačajniji infrastrukturni projekat u gradu bila je sveobuhvatna rekonstrukcija ulice „Moše Pijade“, popularnog gradskog šetališta. Ovu godinu obeležili su i međunarodni projekti saradnje sa susednim područjima u Rumuniji i u Bugarskoj, u različitim oblastima, istakao je Milikić.

U uslovima pandemije, u skladu sa mogućnostima i saradnjom sa zdravstvenim ustanovama i građanima uspeli smo da održimo prihvatljiv kvalitet zdravstvene zaštite na području grada. Nismo zapostavili ni obrazovanje, zapošljavanje, mere populacione politike, poljoprivredu, turizam, kulturu i sport. Naravno, sve je rađeno u skladu sa prioritetima, mogućnostima i aktuelnom epidemiološkom situacijom, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, na godišnjoj konferenciji za novinare.

Kako je istakao, u narednoj godini biće nastavljeno asfaltiranje ulica, trotoara i javnih površina u gradu i u selima. Biće nastavljena gradnja vodovoda u Metovnici, počeće radovi u Bučju i biće završen deo vodovoda u Zlotu. Kada je reč o republičkim projektima u narednih nekoliko godina, predviđeno je da Grad Bor dobije značajna finansijska sredstva za izgradnju Fabrike za preradu fekalnih otpadnih voda i sistema za preradu otpadnih voda na Borskom jezeru, zaključio je Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *