Knjiga „Danas mali sutra veliki“

BOR – Rad đaka odeljenja IV1 Osnovne škole Dušan Radović u Boru, kojima je učiteljica Ivana Bogdanović tokom četvorogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja usadila ljubav prema čitanju i pisanoj reči, krunisan je izdavanjem knjige Danas mali sutra veliki, koje su kao iznenađenje deci na istoimenoj književnoj večeri organizovanoj u Narodnoj biblioteci Bor u okviru manifestacije Dani knjige, priredili učiteljica i nekoliko vrednih roditelja uz podršku članova saveta roditelja i sponzora. Stefan Jevremović, Mia Miletić i Pavle Milojević troje talentovanih malih pisaca nisu krili zadovoljstvo, što su njihovi i radovi njihovih drugova objavljeni u knjizi.

Korice knjige, koju čine 44 pesme 30 učenika ovog odeljenja, obogaćene su zajedničkim fotografijama đaka sa početka i kraja četvorogodišnjeg školovanja. Slike učenika prate i njihove autorske radove, a osim uvodne reči učiteljice Ivane Bogdanović, koja za svoje učenike ima samo reči hvale, podstrek ovim talentovanim đacima kroz recezentske tekstove, u knjizi su dali i poznati književnici.

Da ljubav prema knjizi treba stvarati i negovati od najranijih dana svojim trudom i angažovanjem, pokazala je učiteljica Ivana Bogdanović, koja je od mališane koji tek što su naučili slova, stvorila prave male pesnike. Danas male, a već sutra možda ozbiljne književnike.  

Knjiga „Danas mali sutra veliki“, 10.jun 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *