Šest reprezentativki u borskoj ženskoj košarci

0

BOR- Osim statusa osmoplasiranog tima u prvoligaškom takmičenju, potvrdu kvalitetnog rada Ženski košarkaški klub Bor dobio je, ove sezone, i selektiranjem čak šest igračica u reprezentativne sastave Srbije. Kapiten Vida Emeše, Milica Sulejman i Tamara Golubović učestvovale su u pripremama nacionalne selekcije u “basketu 3 na 3”, novom olimpijskom sportu u kojem Srbija s pravom ozbiljno u budućnosti računa na osvajanje medalja.

“Sezona je bila veoma uspešna za sve nas. Izborile smo opstanak i imale smo siguran opstanak. Bilo je dobro i na “3 na 3”, u toj košarci je malo drugačije nego u “običnoj” košarci, malo se drugačije igra, brža je igra, grublja… Ali je bilo lepo družiti se tamo i videti nešto novo i naučiti nešto novo”, rekla je Milica Sulejman, članica seniorskog tima Ženskog košarkaškog kluba Bor za koju je ovo bila i sezona potpune afirmacije, zaključena pozivom u reprezentativnu selekciju basketa “3 na 3”.

Mlade košarkašice borskog kluba, rođene između 2003. i 2005. godine, Mila Milojević, Mirjana Stanković i Elena Janošević, pozvane su u trening kampove reprezentacije odgovarajućeg uzrasta.

„Prvo četiri regionalna, pa dva savezna treninga i na kraju kamp… Bilo je neočekivano i baš je bilo zanimljivo. Jedno divno iskustvo posle kojeg drugačije gledam na košarku i, naravno, nastaviću da se bavim njome i da se trudim još više da opravdam te rezultate i taj reprezentativni spisak“, rekla je Mila Milojević, reprezentativka iz Ženskog košarkaškog kluba Bor u selekciji košarkašica rođenih 2003. godine.

„Ja sam veoma zadovoljna i srećna sam. Zadovoljna svojim uspehom i jedva čekam da odem na taj kamp i da nove stvari naučim i da ih primenim u svom radu“, rekla je Elena Janošević, najmlađa reprezentativka borskog kluba koja će prvi put biti u reprezentativnom kampu, u selekciji košarkašica rođenih 2005. godine.

Zadovoljstvo zbog višestrukih poziva u reprezentativne selekcije ne kriju ni u borskom klubu, jer je to najlepša potvrda kvalitetnog rada, iako istovremeno i obaveza da se takvom potencijalu pristupi brižljivo i odgovorno.

„Mnogo takmičenja ove sezone u svim kategorijama, takmičili smo se sa mlađim selekcijama i ostvarili odlične rezultate, upisivali nove devojčice i doveli dvadesetak novih „nada“, tako da kažem. To je lepa situacija u kojoj je i seniorska ekipa ostvarila odličan uspeh ove sezone, osmo mesto pri čemu opstanak nije ni dolazio u pitanje. Nadam se da će sledeća sezona biti još bolja, sa puno novih igračica i naših koje polako stasavaju za seniorsku košarku“, istakao je Miodrag Glišić, trener mlađih kategorija u Ženskom košarkaškom klubu Bor.

S obzirom na to da je napornu sezonu takmičenja svih kategorija pratila isto tako naporna sezona treninga i priprema bez kojih ni rezultati ne bili toliko dobri, letnja pauza je dobrodošla, kažu u klubu, jer je odmor zaslužen, a taj pozitivni motiv prijaće svima kada počnu obaveze pred početak nove sezone.

Šest reprezentativki u borskoj ženskoj košarci, 10.jun 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *